Kan man ta bort kontanthanteringen samt växelkassafrågan?

Kan man ta bort kontanthanteringen samt växelkassafrågan?

Det går inte helt ta bort alla spår av kontanthantering i kassaprogrammet men det går däremot att ta bort samt "stänga av" knapparna för detta.

I samband med att man "stänger av" detta så kommer också växelkassafönstret automatiskt hädanefter att ange noll kronor som dagens växelkassa för samtliga dagar och man behöver inte på egen hand svara på denna fråga varje nystartad dag.

Tänk på att alltid undersöka de regler som berör kontanthantering och växelkassa och som gäller för er bransch.

Snabbguide:

Observera: Detta är en avancerad inställning och ska inte göras utan samråd med butikschef eller motsvarande.

Inställningen sker på två ställen i kassans inställningar.

1. Gå till menyn Arkiv - Inställningar - Systeminställningar och välj fliken "Varuförsäljning". Nederst på den fliken, markera som på bilden.

Tryck på knappen [Spara]. Stäng inte än.
  2. Byt till fliken "Standardvärden". Ställ in enligt bilden så att "Cash" inte ska användas. Avsluta inställningarna med knapparna [Spara] och [Stäng].
  3. Starta om kassaprogrammet.

I fortsättningen kommer kassan automatiskt att slå in 0kr som växelkassa. Betalknapparna för kontant är inaktiverade.

Viktigt: Inställningen om att inte behöva registrera växelkassa gäller för alla kassor (om man har fler än en) men att stänga av knappen Cash behöver göras per kassa. Detta kan komma att ändras.