Sätta igång enheten samt ansluta till Wi-Fi - Mobila Betalningslösningen

Sätta igång enheten och ansluta till Wi-Fi - Mobila Betalningslösningen

För att kunna använda kassaterminalen behöver strömmen på enheten sättas igång. Om enheten har laddats ur helt aktiveras den inte automatiskt vid uppladdning då den behöver slås på som i guiden nedanför. Låt med fördel enheten laddas upp ordentligt innan den aktiveras. Längre ner i guiden förklarar vi också hur man kan ansluta till Wi-Fi.

Starta upp enheten

Börja med att dra av skyddsplasten från displayen om det är en helt ny enhet.

Håll inne "Power"-knappen i fem långa sekunder.

Låt systemet ladda in ordentligt. Vänta i ungefär en och en halv minut för att hela uppstartsprocessen ska arbeta färdigt.

Tips! För att stänga av enheten håll inne samma knapp i ett par sekunder och välj "Stäng av" på skärmen.

Vid uppstart av enheten laddas flera appar igång automatiskt i en följd. Det är viktigt att apparna laddas in för att kassan ska fungera och dessa appar är väsentliga för driften och ska inte manuellt stängas ner. Först laddas appen "Westpay Carbon" in vartefter "Westpay PA" startas upp. När detta är klart aktiverar systemet automatiskt bakgrundsmjukvaran "StartIntegration" följt av själva kassaprogrammet.

När kassan är helt färdigladdad öppnas fönstret som inväntar inloggning i kassan. (Dessa uppgifter kommer i samband med leveransen och är vanligtvis er förbestämda e-postadress).

Anslut till Wi-Fi

Observera att kassadriften förutsätter en stabil Wi-Fi-anslutning med god signal då systemet i realtid kommunicerar med bland annat den molnbaserade kontrollenheten och Westpays betalkortsväxlar. Ett försämrat Wi-Fi eller förlust i anslutning kan komma att påverka kassan negativt och kan även resultera i oväntat uppkomna situationer och misslyckade transaktioner.

Invänta att den automatiska skanningen efter tillgängliga Wi-Fi ska bli klar och dra därefter ner toppmenyn ("rullgardinen") och klicka på "Wi-Fi network available" för att välja nätverk att logga in på.

OBS! Denna enhet kan inte arbeta över ett öppet nätverk utan lösenord eller öppna nätverk med egna "inloggningsportaler".

Markera relevant nätverk och ange lösenord för detta. Tryck på knappen Connect för att ansluta.

När enheten har anslutit till Internet är den redo att användas.

Börja dock med att gå igenom uppstartsguiderna för Web Office där all relevant förberedelse för butikens innehåll görs innan inloggning i kassaprogrammet sker.