Rabattgrupp för Kampanjer / Tag 3 Betala för 2 m.fl.

Rabattgrupp för Kampanjer

Se Rabattgrupp för Kampanjer / Generell genomgång

Gå till menyn ”Register/Varuförsäljning/Rabattgrupp”.

Exemplet visar hur man lägger till en rabattgrupp där man får den billigaste varan av tre på köpet. För var tredje artikel som slås in går alltså rabatten in. Varorna måste inte slås in i ordning.

• Benämning. Syns inte till kunden. Sätt namn som är förklarande för kassör.
  • Antal från/till. Hur många artikelinslag man måste upp till för att rabatten ska aktiveras. Här, var tredje artikel så aktiveras rabatten.
  • Rabatt. ”-1” gör så att den billigaste varan blir värdet på rabatten.
    Sätter man istället t.ex. ”10” här så blir rabatten 10kr (enligt bilden, ”Rabatt i”, kr är vald) eller 10% (om ”Rabatt i” sätts till %).

Tryck på knappen [Spara]. Rabattgruppen kommer visas i det övre fältet. Än så länge gör inte rabattgruppen något. Artiklar behöver kopplas till rabattgruppen.

• Tryck på knappen [Lägg till artikel] längst ner.

• Blippa streckkoden, alternativt skriv artikelnummer eller benämning. Avsluta med [Enter] på tangentbordet.
  • Sökfönstret för artiklar visas. Välj korrekt artikel. Tryck på knappen [OK].
  • Fortsätt välja artikel för artikel till alla är valda.
  • Avsluta med att trycka på krysset i rutan och sen på knappen [Stäng].

Tips

Man kan sätta från- och tilldatum när rabatten ska vara aktiv.

Glöm inte att testa rabatten så den blev korrekt.