Finns där något sätt i kassan att hantera handpenning? T.ex. om jag vill att kunden ska lämna ett förskott inför kommande köp.

Det finns en funktion för handpenning i kassan.

Programmera två knappar. Ena ska ha makrot ##HANDPENNING## och används för att ta emot en handpenning från kunden. Den andra ska ha makrot ##LÖSINHANDPENNING## och används när kunden ska utnyttja handpenningen i ett köp.

När kunden betalar för handpenningen så skapas ett unikt handpenningsnummer som lagras i kassan. Man kan även skriva in referens likt kundens namn. Kunden får ett kvitto med handpenningsnumret och erlagd summa.

Den andra knappen används för att lösa in handpenningen och fungerar då som del av betalning.

Handpenning är en transaktion i kassan. Den kan inte bara plockas bort utan måste lösas ut mot något betalsätt.

Läs mer: Handpenning - förskottsbetalning