PC-Kassa

Det verkar vara fel organisationsnummer i kassan. Hur kan man ändra detta?

Man kan inte på egen hand ändra organisationsnummer som kassan är kopplad till. Det är ytterst viktigt att de juridiska uppgifterna är korrekta. Kontrollera via menyn Arkiv – Inställningar – Företagsuppgifter. Där framgår vilket organisationsnummer kassan är kopplad till. Om detta inte är rätt, kontakta er säljare för att i första steg undersöka detta. Är kassan inköpt begagnad behöver ett organisationsnummerbyte beställas.

Vad innebär fiskal och icke-fiskal version av PC-Kassa?

Fiskal version innebär att kassan ansluter och registrerar information om varje transaktion mot en certifierad kontrollbox / kontrollenhet (svarta lådan). Utan denna kommer kassan inte kunna göra några kassautslag. Vissa butiker har undantag och får arbeta med en icke-fiskal version av PC-Kassa. Det normala är dock att man använder fiskal version. Det är ytterst viktigt att säkerställa att man arbetar med rätt version. Enklast är att kontrollera versionsnummer i PC-Kassa. Är denna 38.5 innebär...

Hur kan man ta fram vilket versionsnummer vi har på vår PC-Kassa?

Vanligtvis framgår det längst ner i kassabilden (strax under Logga Ut-knappen). Där kan det stå likt Version: 38,5 XXXXXX,X eller 38,05 XXXXXX,X. Står det ingenting under Logga Ut-knappen kan man också gå in via menyn Hjälp uppe till höger och vidare till Om. Längre upp i detta fönster framgår det vilket version av PC-Kassa som är inläst.

Kan jag integrera Fortnox med min PC-Kassa?

Ja, det finns en koppling mellan Fortnox och PC-Kassa som kan föra över dagsavslut och fakturor mm. För att få mer information eller beställa kopplingen kontaktar du din återförsäljare som hjälper dig med detta.