Nets Kortterminal - hämta avtal

Ibland kan det hända att Nets gör en förändring av avtalet som ligger i kortterminalen. Detta kan förhindra att försäljning kan ske och i det läget behöver avtalet hämtas igen till kortterminalen.

För att hämta avtal krävs:

• Kortterminalen måste ha anslutning till internet. Om kortterminalen får denna anslutning via kassadatorn behöver man starta kassaprogrammet och inleda ett kortköp. Man behöver inte slutföra kortköpet utan det räcker att betalningen skickats till kortterminalen. Det går då bra att avbryta köpet i kassan eller kortterminalen. Kassan ska fortsätta vara igång efter denna initialisering.
  • Lösenkortet (Nets Merchant Card). Det är vanligt att detta kort ligger i kassalådan men det är upp till var butik var korten förvaras.
    Om kortet inte hittas eller inte fungerar behöver man ringa till Nets support. Förklara för dem att de behöver hämta avtalet i kortterminalen men har inget Lösenkort tillgängligt. Det är bra om Nets kan guida er hur man gör. Telefon till Nets: 08-609 92 00
    Nets Ingenico Move 3500

Gör så här för att hämta avtal i kortterminalen:

1. Dra lösenkortet i kortterminalens kortläsare (inte sätta i kortet eller blippa).
  2. På kortterminalens tangentbort. Tryck 1 och sen 1 igen. Nu hämtas avtalet.
  3. Vänta tills det är klart. Läs igenom så det står rätt organisationsnummer med mera.
  4. Tryck på GRÖN knapp för att spara avtalet i kortterminalen.
  5. Tryck sedan på RÖD knapp några gånger tills man kommer ur kortterminalens meny till dess normala utseende.
  6. Om kortterminalen inte av sig själv startar om, gör detta manuellt.
    1. Man startar om kortterminalen manuellt genom att hålla nere den GULA knappen (Clear) och SAMTIDIGT hålla nere knappen med punkt/kommatecken en liten stund. Släpp när kortterminalen börjat starta om sig.
  7. När kortterminalen ser ut som vanligt igen, testa ett köp i kassan på till exempel 1 kr. Slutför köpet i kortterminalen så kvitto skrivs ut. Fungerar det? Bra, då är det bara att fortsätta dagen som vanligt.
    Om det INTE fungerar, gör ett KORTAVSLUT. Tillse att behålla utskriften och slå ihop med kvällens vanliga kortavslut.

Information

Det går bra att göra fler kortavslut på en dag (till skillnad alltså från i kassan där man bara får göra ett dagsavslut per dag). Tillse att spara utskriften och sätt ihop med kvällens utskrift för kortavslutet.