FAQ - Vanliga Frågor och Svar om e-kvitto (digitala kvitto)

Kom-i-Gång

Så fungerar det

Hur beställer man e-kvitto?

Beställningen av tjänsten görs direkt via kassaprogrammets infocenter (den blå Info-knappen i det övre vänstra hörnet). Det går inte att beställa på andra sätt såsom via telefon eller mejl. För att veta mer om hur beställningen görs se gärna detaljerna i vår kom-i-gång-guide.

Vad är e-kvitto?

Tjänsten e-kvitto är vår superenkla och helt egen lösning för elektroniska kvitto. Det fungerar lika smidigt att använda som att skriva ut papperskvitto och funktionen finns redo att aktiveras i den senaste versionen av vårt PC-baserade kassasystem.

Är det enkelt för kunderna att få tillgång till sitt e-kvitto?

Det är mycket enkelt då det varken kräver någon registrering eller nedladdning av appar av kunden. Det elektroniska kvitto skickas direkt från kassan till kunden bland annat via en nedladdningslänk i ett helt vanligt SMS eller som en bifogad PDF via mejl. Kunden kan också välja att skanna en QR-kod på eventuell kunddisplay för att hämta sitt e-kvitto.

Kan man fortfarande skriva ut vanliga papperskvitto?

När en betalning slutförs väljer kassapersonalen enkelt på skärmen hur kvittot ska erbjudas. Använd med fördel de digitala alternativen men självfallet går det också välja att få kvittot utskrivet precis som vanligt.

Varför bör man använda e-kvitto istället för papperskvitto?

Vi anser att den största anledningen är för att värna om miljön. Det slängs otroligt mycket papperskvitton helt i onödan och alldeles för många slängs på fel sätt. Räkna gärna på vad er användning av e-kvitto kan göra för miljön via vår kvittokalkylator.

Behöver kvittot alltid skickas eller skrivas ut?

Nej då, om kunden inte alls vill ha sitt kvitto går det utmärkt att använda det vi kallar för e-Papperskorgen. Med en knapptryckning på skärmen skickas kvittot till en digital papperskorg och hanteras som ett slängt originalkvitto, men så mycket bättre för miljön!

E-papperskorgen är på grund av lagkrav spärrad i Norge.

Hur kommer man igång med e-kvitto?

Ett par enkla förberedelser behövs innan tjänsten kan användas, bland annat en uppdatering av kassaprogrammet samt en beställning av det vi kallar för "Digital Licens". Följ gärna vår kom-i-gång-guide för att veta mer om man enkelt kommer igång på egen hand.

Kostar tjänsten något?

Tag gärna del av våra Priser och Villkor för att veta mer om vad som gäller för tjänsten och räkna gärna samtidigt på vad ert företag kan spara in i kostnader för kvittorullar och miljön genom att använda vår kvittokalkylator.

Finns det något färdigt material jag kan använda och skylta med i min butik?

Absolut, surfa gärna vidare till vår samlingssajt för bilder, logos och marknadsmaterial för e-kvitto där det bland annat finns nedladdningsbara paket med skärmbilder, skyltar och logo som med fördel kan användas i er butik.