Kan man skicka E-Faktura via PC-Kassa?

Vi erbjuder en integration mot företaget Pagero som hanterar själva e-fakturan mot kunden. Med denna integration behöver man bara fakturera som vanligt i kassan och därefter skickas information om fakturan automatiskt till Pagero som behandlar denna mot kund. För att veta mer om hur man ansluter PC-Kassa mot Pagero, se gärna i avsnittet för Kom-i-Gång med E-Faktura via Pagero.

Det finns också de som satt upp en virtuell A4-skrivare i Windows mot exempelvis Inexchange och manuellt själva väljer att styra utskriften av fakturan mot denna. Detta är dessvärre ingenting vi har guider för eller supporterar bortsett för en inställning i kassan som krävs för Inexchange, se nedan. För ytterligare vägledning ber vi er att ta kontakt med relevant leverantör av detta.

Inexchange

Om man får meddelande om att momssats måste anges på varje artikelrad på fakturan, gör följande:

1. Gå till menyn Arkiv - Inställningar - Företagsuppgifter
  2. Välj där fliken Faktura samt underfliken Texter
  3. Ställ in för informationsfältet likt på bilden
  4. Spara inställningarna och stäng. Starta om kassaprogrammet så ska Inexchange fungera.