Jag har installerat nya Swish på egen hand men får enbart Error: 500 när jag försöker ta betalt med Swish. Vad kan detta bero på?

Det fungerar inte på någon kassa. Error: 500 tyder i de flesta fall att där har blivit fel med själva certifikatet. Är alla steg för installationen utförda efter guiden med Bank-ID-inlogg mm. så kan det vara så enkelt att där har kommit in felaktiga tecken när certifikatinnehållet kopierades. Gör om installationsflödet och om det fortfarande kvarstår kontakta support för undersökning.

Viktigt att tänka på här är att det Bank-ID som används har rätt att teckna avtal med banken. Om inte så kan det ge just Error: 500. Detta beror på att certifikatet faktiskt Är fel.

En kassa fungerar med inte övriga. Om ni har flera kassor där en kassa fungerar men de andra ger Error 500 kan det bero på att själva certifikatet inte kommit över ordentligt till dem. Prova då att gå via Arkiv - Företagsuppgifter - Integrationer - Swish och Exportera Certifikat ifrån den fungerande kassan och Importera Certifikat på den icke fungerande. Detta behöver alltid göras för att få över certifikatfilerna på flera kassor. Exportkorten kommer på SMS och anges på den icke-fungerande kassan som kommer ladda in relevanta certifikatfiler.