Min streckkodsläsare / scanner har slutat att fungera. Finns det något man kan göra på egen hand?

Vanligtvis är skannern ansluten med en USB-kabel in i kassadatorn.

Börja med att ta ut USB-kabeln ifrån datorn, vänta 20 sekunder och stoppa tillbaka den igen. Får den ström så bör den pipa till eller blinka/lysa. Kan skilja mellan modeller.

Fungerar inte detta, testa att sätt i kabeln i en annan USB-kontakt i datorn.

Fungerar inte detta bör man testa att starta om hela datorn.

Det händer också att smutsiga läsare inte lyckas känna av streckkoder vilket kan hjälpas med att torka av eventuell smuts eller fettfläckar från läsaren. Använd lätt fuktad trasa.

Om detta inte gör något skillnad så kan man ansluta skannern till en annan dator och se om det fungerar i den. Det går bra att öppna till exempel Notepad (Anteckningar) och skanna något för att se.

Kontakta support eller inköpsställe om inget av detta hjälper.