Jag har fått en ny Babs/Verifone-terminal och den är bara i läget Stängd. Hur får jag igång den?

Generellt styrs kommunikationen mellan PC-Kassa och Babs/Verifone-terminaler över ert nätverk (router/bredband). Den vanligaste orsaken till att den nya kortterminalen fortsätter vara stängd är att PC-Kassa försöker kommunicera mot den gamla terminalens så kallade IP-adress och denna behöver ändras i kassans inställningar. 

Kontakta först kortleverantören och be om hjälp att ta fram kortterminalens IP-adress. Det behövs ett lösenord för att komma åt menyerna. Har ni redan lösenordet så öppna upp Meny-fönstret på kortterminalen, slå in lösenord och gå via Kommunkation / Nätverk / Terminalens IP. Skriv ner IP-adressen och ta gärna också fatt i en IT-kunnig till att låsa IP-adressen till en statisk adress.

Öppna PC-Kassa och Arkiv-menyn uppe i vänstra hörnet. Gå till Inställningar och Företagsuppgifter följt av fliken Kortbetalning. Ange kortterminalens IP-adress i fönstret. Spara på sparaknappen och stäng ner PC-Kassa. Vänta i 30 sekunder innan ni klickar igång PC-Kassa igen då systemet tar lite extra tid att stänga ner efter att kortterminalen varit frånkopplad. Om terminalen inte övergår till Ny Kund när PC-Kassa är inloggad vänligen tag kontakt med support för fjärrstyrning och vidare undersökning.