Skicka presentkort via SMS

Presentkort via SMS är en otroligt lätthanterlig funktion som enkelt används vid både utställande och inlösande av presentkortet. Funktionen använder unika koder för att lösas in och dessa skickas till mottagaren direkt vid betalning. Presentkorten är inte personliga och de går utmärkt att lösa in så länge uppgifterna från SMS-presentkortet finns tillgängliga. I efterhand kan man kontrollera saldo eller ta ut en kopia på presentkortet om så önskas.

Ställa ut ett SMS-Presentkort

Till höger om den "vanliga" presentkortsknappen i nedre delen av kassafönstret finns knappen för SMS-presentkort. Tryck på denna.

Ange därefter önskat belopp i fönstret "Belopp" och när nästa fönster för "Mottagerens mobilnr" markeras går beloppet automatiskt över till "Summa".

"Mottagarens mobilnr" är den som SMS-presentkortet ska skickas till och "Givarens mobilnr" är mobilnummer till den som skickar iväg presentkortet. Inget av dessa mobilnummer framgår i meddelandet som skickas utan används till exempel om man vill söka fram presentkortet i efterhand och vill kontrollera saldo eller för att skicka ut ett "nytt" presentkort.

"Givarens namn" är den som ger bort presentkortet och detta framgår även i SMS-texten som skickas till mottagaren.

Ta emot betalning som vanligt för presentkortet och detta SMS skickas direkt till mottagaren efter att betalningen är slutförd.

Ta emot SMS-presentkort

För att ta emot en betalning med ett SMS-presentkort slå in varorna som vanligt och gå sedan på knappen "Betala" och välj "Presentkort".

Istället för att ange belopp eller dra ett fysiskt presentkort i läsaren tryck på SMS-knappen till höger.

Ange därefter Kod 1 och Kod 2 som mottagaren har i sitt SMS.

Systemet känner automatiskt av kvittobeloppet. Godkänn genom att trycka på knappen "OK" och detta unika presentkort kommer därefter debiteras och eventuellt restbelopp ligger kvar på samma koder.

Kontrollera saldo och ersätta ett SMS-presentkort

Gå via menyn "Presentkort/Underhåll" och tryck på knappen "Hantera SMS presentkort".

Använd urvalsfönstren för sökningen och tryck på knappen "Visa" för att ta fram sökresultatet.

Saldot presenteras på skärmen och det går även bra att skicka koderna samt aktuellt saldo på nytt till den registrerade mottagaren genom knappen "Skicka igen/saldo" och för att avregistrera presentkortet helt använd knappen undertill för detta.

För att veta mer om eventuella kostnader för SMS tag gärna kontakt med er kassaförsäljare.