Uppdatera kassamjukvaran - Mobila Betalningslösningen

Uppdatera kassamjukvaran

Det är viktigt att säkerställa en uppdaterad mjukvara då det kontinuerligt bland annat genomförs optimeringar, funktionsförbättringar och stabiliseringar av systemet. För att kontrollera version och genomföra en uppdatering av kassaprogrammet går det bra att öppna inställningsmenyn uppe till höger i toppmenyn och därefter trycka på knappen [Sök efter Uppdatering].

Ifall det finns en uppdatering tillgänglig möts man av informationsfönstret och frågan "Frivillig uppdatering hittad. Vill du uppdatera nu?" där man kan välja "Ja" för att fortsätta eller "Nej" för att avbryta.

Om man svarar "Ja" kommer kassaprogrammet automatiskt att stängas ner och den bakomliggande mjukvaran "ApplicationUpdater" ta över för att genomföra kassauppdateringen.

När uppdateringen är klar startar hela terminalen om och laddar som en vanlig uppstart in kassaprogrammet igen.

Räkna med att en uppdatering och omstart av terminalen vanligtvis är helt klart på mellan fem till tio minuter.