Lägga till egna snabbknappar för betalning såsom Kort, Swish och mer - Mobila Betalningslösningen

Lägga till egna snabbknappar för betalning såsom Kort, Swish och mer

Det finns inget krav på att lägga upp egna knappar för betalsätt men rekommendationen är att använda dessa för att underlätta hanteringen. I kassan finns en inbyggd betalfunktion oavsett om snabbknappar programmeras för detta eller ej. Fördelen med snabbknapparna är bland annat att dessa går att länka till en knapp som automatiskt slår ut ett belopp mot ett visst betalsätt samt länka dessa knappar till egna betalsätt som registrerats via Web Office.

Börja gärna med att ta del av avsnittet som förklarar hur man skapar, ändrar och sparar knappar samt knapplayout samt även avsnittet som förklarar hur man lägger till egna betalsätt i Web Office.

Komplett förteckning över de betalfunktioner som går att placera på knappar

• Betala. Öppnar det inbyggda betalafönstret där man kan ange belopp.
  • Betala direkt kontant. Slår ut kontant utan att fråga om belopp.
  • Betala direkt med kort. Går direkt vidare till kortbetalning utan att fråga om belopp.
  • Betala eget betalsätt. Slår in beloppet mot ett av kassans två inbyggda valfria betalsätt (detta är inte samma som betalsätt upplagda i Web Office).
  • Betala kontant. Slår in beloppet kontant och inväntar erlagtbelopp.
  • Betala med eget betalsätt. Slår in betalningen mot ett "Web Office"-betalsätt och inväntar erlagtbelopp. (Det erlagda beloppet kan inte vara högre än köpesumman men kan vara lägre för en eventuell "delbetalning" mot andra betalsätt).
  • Betala med kort. Går vidare och förbereder beloppet för en kortbetalning men inväntar totalsumman.
  • Betala med presentkort. Lägger beloppet som mottaget presentkort som går att förändrar innan betalningen aktivt fullföljs.

Ett par användbara exempel följer nedanför.

Snabbknapp för kortbetalning

I stället för att trycka på den inbyggda betalaknappen och därefter välja betalsätt kan vi skapa snabbknappar som direkt länkas till vald betalfunktion. För att programmera en knapp som direkt går vidare till kortbetalningsfönstret används funktionsmacrot "Betala direkt med kort".

Skapa knappen som i tidigare avsnitt och välj relevant macro.

Snabbknapp till eget betalsätt via Web Office

För att skapa en snabbknapp till ett betalsätt som är upprättat via Web Office används funktionen "Betala med eget betalsätt". Välj därefter i rullistan "Enhet" det betalsätt som knappen ska länkas till.

Förbered så många snabbknappar som behövs för att passa er verksamhet.

Glöm inte att alltid också spara knapplayouten efter att ändringar är gjorda.

Tips! För att uppdatera ändringar gjorda på Web Office behöver innehållet i kassan laddas om. Detta görs bland annat automatiskt vid inloggning i kassaprogrammet och det går bra att logga ut kassan när som helst under dagen för att sedan logga in igen. En utloggning påverkar inte dagens försäljning och utför inte heller något dagsavslut. Logga ut genom att "swipa" in från vänster och tryck på texten "Logga Ut". Logga därefter in igen och kassan uppdaterar eventuella ändringar som är gjorda i Web Office.