Lägga till en knapp som öppnar upp fler knappar (undermenyer) - Mobila Betalningslösningen

Lägga till en knapp som öppnar upp fler knappar (undermenyer)

Det går utmärkt att skapa undermenyer i kassan för att till exempel kategorisera knapparna. Det kan röra sig om olika menyer eller andra avdelningar. Eller om man helt enkelt börjar få för många snabbknappar på förstasidan. Det går bra att bygga undermenyer som öppnar upp även fler undermenyer i varandra för att på så sätt ytterligare göra inslagsfönstret ännu mer lätthanterligt.

Börja gärna med att ta del av avsnittet som förklarar hur man skapar, ändrar och sparar knappar samt knapplayout.

Lägg till undermenyknappen

Programmera en knapp som vanligt och välj programfunktionen "Öppna ny knapplayout" och tryck därefter på den blåa knappen "Öppna knapplayout".

Man behöver inte på egen hand skapa knappar som återgår i menyerna utan dessa finns automatiskt registrerade i varje "nivå". Där finns alltid en knapp för att gå hela vägen tillbaka till huvudsidan och en knapp för att backa en nivå.

Programmera knapparna i undermenyn precis som vanligt. För att backa tillbaka i menyerna tryck på knapparna i övre delen märkta "Förra" eller "Topp".

En menyknapp i kassan är markerad med tre linjer i det nedre högra hörnet för att tydligt visa att denna öppnar upp en ny knappuppsättning.

Förbered så många snabbknappar och undermenyer som behövs för att passa er verksamhet. Tänk på att den mobila betalningslösningen enbart använder de två vänstra knappraderna även i undermenyer och att bredda layouten inte har något funktion i detta system.

Glöm inte att alltid också spara knapplayouten efter att ändringar är gjorda.

Tips! För att uppdatera ändringar gjorda på Web Office behöver innehållet i kassan laddas om. Detta görs bland annat automatiskt vid inloggning i kassaprogrammet och det går bra att logga ut kassan när som helst under dagen för att sedan logga in igen. En utloggning påverkar inte dagens försäljning och utför inte heller något dagsavslut. Logga ut genom att "swipa" in från vänster och tryck på texten "Logga Ut". Logga därefter in igen och kassan uppdaterar eventuella ändringar som är gjorda i Web Office.