Skapa en snabbknapp för fast eller valfri rabatt - Mobila Betalningslösningen

Skapa en snabbknapp för fast eller valfri rabatt

Börja gärna med att ta del av avsnittet som förklarar hur man skapar, ändrar och sparar knappar samt knapplayout.

Fast eller Valfri Rabatt

För att använda en snabbknapp till att rabattera inslagen på kvittot kan man använda funktionerna "Fast rabatt" eller "Valfri rabatt". Skillnaden är att fast rabatt går att förbestämma i programmeringen och valfri öppnar rabattfönstret vid användning i kassan.

Funktionen "Fast rabatt" anges i macro-fönstret och därefter i fältet "Värde" hur mycket som ska ges i rabatt. Det går att växla i fönstret "Typ" om det ska anges som kronor eller procent.

Tänk på att rabatten i procent rabatterar alla redan inslagna produkter och utgår ifrån det kvarstående beloppet på kvittot samt kan också användas flera gånger på samma kvitto. För att rabattera enstaka artiklar använd funktionen för detta som finns inbyggd i kassaprogrammet. Se mer om detta i separat avsnitt.

Tryck på "Spara"-knappen för att slutföra knappen och glöm inte att alltid också spara knapplayouten efter att ändringar är gjorda.

Tips! För att uppdatera ändringar gjorda på Web Office behöver innehållet i kassan laddas om. Detta görs bland annat automatiskt vid inloggning i kassaprogrammet och det går bra att logga ut kassan när som helst under dagen för att sedan logga in igen. En utloggning påverkar inte dagens försäljning och utför inte heller något dagsavslut. Logga ut genom att "swipa" in från vänster och tryck på texten "Logga Ut". Logga därefter in igen och kassan uppdaterar eventuella ändringar som är gjorda i Web Office.