MSR90 USB kopplad magnetkortsläsare

MSR90 är en extern USB kopplad magnetkortsläsare. Det är en s.k. HID enhet som fungerar som ett tangentbord, vilket innebär att teckenuppsättningen styrs genom Windows inställningar
Magnetkortsläsaren har en grön LED som indikerar när den är ansluten och strömförsörjd.
Läsaren har en högtalare som piper en gång för lyckad läsning och två gånger vid misslyckad läsning, den piper även en gång när läsaren startas. Högtalaren går att stänga av i settings programmet

Innehåll i denna guiden

Bilder

Funktioner och specifikationer

• USB kopplad
  • 1,45 meter kabel
  • Vikt ca 82g
  • Storlek: 90x27x28mm
  • 800000+ läsningars livslängd på läshuvudet
  • ISO7811

Settings program
Settings programmet till MSR90 finns att ladda ner här

Packa upp zip filen och starta sedan programmet som heter USB_HID.exe

Börja med att välja Engelska som språkval längst upp till höger

Klicka sedan på knappen "Find Device"

Om läsaren hittas ska statusen längst ner ändras till "check dev success!" och ändringar kan nu göras:
1. Detta är inställningar för vilka tecken som kommer före och efter strängarna på kortet. Låt dessa vara om du inte har 100% koll på vad du gör
2. Här väljer du vilka spår som ska läsas, generellt sett bör alla tre vara ikryssade. Här kan man även stänga av högtalaren, det är "Buzzer" valet.
3. Här väljs om/var man vill ha Enter-slag (carriage return). Normalt sett har man denna på "end of packet"

När du gjort dina ändringar klickar du på knappen "Set Device" för att spara ändringarna. Notera att inställningarna sparas i själva läsaren, och hänger således med om läsaren flyttas till en annan dator.