Parkera och hämta kvitto - Mobila Betalningslösningen

Parkera och hämta kvitto

Om ett kvitto behöver parkeras går det bra att göra detta genom att trycka på symbolen i toppmenyn som föreställer en parkeringsskylt. Om det pågående kvittot inte innehåller några inslag öppnar "P"-knappen istället upp administrationsfönstret för de parkerade kvittona.

Parkera ett kvitto

Börja med att slå in varor på kvittot och tryck sedan på "P"-knappen. Ange ett namn på det parkerade kvittot. Det går bra att ange detta på siffrorna eller trycka i fältet "Sätt namn" och ange med enhetens virtuella tangentbord.

Tryck "OK" för att slutföra parkeringen och det går därefter bra att fortsätta arbeta med andra kvitton under tiden tills detta ska hämtas upp igen.

Hämta upp ett parkerat kvitto

Låt det pågående kvittot vara utan inslag och tryck på "P"-knappen för att öppna upp administrationsfönstret.

Markera kvittot som ska hämtas upp i den vänstra listan och tryck därefter på knappen "Hämta".

Som demonstreras på bilden nedanför framgår även en förhandsvisning av kvittots innehåll i den högra delen av fönstret. Initialt går det inte att skriva ut ett proformakvitto.

För att radera parkerade kvitton används respektive funktionsknapp för detta. Knappen "Radera" går vidare för att radera det markerade kvittot och knappen "Radera allt" går vidare för att radera samtliga parkerade kvitton.

Parkerade kvitton försvinner från listan när de har blivit upphämtade och färdigbetalda eller upphämtade och knappen "påbörja nytt kvitto" använts men i övrigt sker ingen automatisk rensning av parkerade kvitton.

Eventuella parkerade kvitton framgår också i antal och totalsumma både på X-Rapporten och Z-Rapporten.

Tips! Det går bra att hämta upp ett parkerat kvitto och fylla på detta med ytterligare artiklar för att sedan parkera det igen. Använd samma föreslagna namn när kvittot parkeras för att de ska kompletteras.