Betalakondiment i den PC-baserade kassan

Betalakondimentet som är standard i kassan är relativt statisk och det enda man kan ändra på denna är namnet för Valfritt betalsätt samt att om man har Resurs eller Swish integrerat i kassan så visas dessa med. Men det finns en lösning för att själv kunna få de betalsätt som behövs just för er verksamhet. Nedan följer en guide för hur man gör detta.

Guiden fungerar som allra bäst om man gör detta med hjälp av datormus och tangentbord.

Gör så här för att ändra till det anpassningsbara betalakondimentet

Slå in något, vad som helst, i kassan och tryck på den vanliga Betalaknappen

Betalakondimentet visas på skärmen.

Längst ned i betalakondimentet, tryck på knappen "Justera betalsätt".

Nu kan man klicka-släpa-släppa från posterna (vänster sida) till önskad knapp. Muspekaren får en ny ikon med en pil som släpar något som liknar ett dokument.

Välj här önskad färg och sen önskad höjd på knappen (Standard eller Dubbel)

Fortsätt fylla på med de betalsätt som önskas i kassan. Avsluta med knapparna "Spara" och "Stäng",

Tips: Längre ned i listan finns möjligheten att skapa ett eget betalsätt. Då får man namnge detta. Betalsätt är artikelgrupper som är omgjorda.

När man är klar kan det se ut liknande detta när man trycker på knappen Betala.

Om man önskar göra förändringar på betalakondimentet går det bra via knappen "Ändra",

Den är dock skyddad så man inte ska råka trycka på den av misstag. Därför behöver man klicka på den i minst fem sekunder innan redigeringen öppnas.