Skapa knappar för att sälja - Mobila Betalningslösningen

Skapa knappar för att sälja

Börja gärna med att ta del av avsnittet som förklarar hur man skapar, ändrar och sparar knappar samt knapplayout. 

Den mest vanliga funktionen för en knapp är att slå in försäljning. Detta går att sätta upp på olika sätt. 

Antingen genomför knappen direkt ett inslag mot en specifik artikel eller som ett fast pris mot en varugrupp. Det går också att ställa upp en knapp för att genomföra ett så kallat "öppet pris" mot en varugrupp där man på egen hand anger beloppet efter att man tryckt på knappen.

Det går att ställa in en knapp att sälja flera artiklar på en och samma knapptryckning. Antingen flera av en artikel eller flera olika artiklar. Det går däremot inte att kombinera en knapp med olika sorters funktioner. 

 

Artikelgrupp Valfritt Pris

Skapa en knapp och välj i macro-fönstret funktionen "Artikelgrupp, valfritt pris". Detta kommer skapa en snabbknapp som genomför försäljning som ett valfritt "ströinslag" mot vald varugrupp. När man trycker på knappen i kassan öppnas ett fönster där beloppet manuellt anges.

I det nedersta fönstret "Artikelgrupp" anges en sökning efter namnet på den grupp som knappen ska kopplas till.

Systemet utför en automatisk sökning och det räcker att ange de första bokstäverna för att listan nedanför ska uppdateras. Välj relevant artikelgrupp genom att klicka på den i sökresultatet och tryck därefter på knappen "Spara".

Snabbknappen är redo.

För att ändringarna på layouten ska gå att nå från kassan behöver layouten först sparas.

 

Artikelgrupp fast pris

Programmera knappen som ovan men välj i stället macro för funktionen "Artikelgrupp, fast pris". Knappen kommer ställas upp på samma sätt som ovan men automatiskt mata in valt belopp när man trycker på knappen.

Tips! Det går även att arbeta med "Antal" samt "Enhet" mot artikelgruppens fasta prisinslag. Se mer om detta i avsnitt för artiklar och enhetshantering.

 

Koppla artikelinslag till en knapp

För att skapa en knapp som säljer en eller flera artiklar används macrofunktionen "Artiklar" i rullistan. Det går bra att lägga till en artikel på en knapp, flera antal av samma artikel men också flera olika artiklar på en och samma knapp. Vi går igenom ytterligare i separata avsnitt.

Sök först fram artikeln som ska användas på knappen genom att trycka på "Förstoringsglaset" och ange en sökning i fältet "Artikel".

Tryck därefter på den gröna "Plus"-symbolen för att lägga till artikeln på knappen. 

Tips! Det går bra att ange ett specifikt antal av denna artikel som ska slås in på kvittot genom att ange detta i fältet "Antal". 

Tryck på "Spara"-knappen för att slutföra knappen och glöm inte att alltid också spara knapplayouten efter att ändringar är gjorda.

 

Tips! För att uppdatera ändringar gjorda på Web Office behöver innehållet i kassan laddas om. Detta görs bland annat automatiskt vid inloggning i kassaprogrammet och det går bra att logga ut kassan när som helst under dagen för att sedan logga in igen. En utloggning påverkar inte dagens försäljning och utför inte heller något dagsavslut. Logga ut genom att "swipa" in från vänster och tryck på texten "Logga Ut". Logga därefter in igen och kassan uppdaterar eventuella ändringar som är gjorda i Web Office.